Vul hieronder je e-mailaderes in.
Vul hiernaast je e-mailaderes in.
4 minuten lezen...
2020 was een jaar van vallen en opstaan, sluiten en weer openen, aanpassen en optimaliseren. Het was een jaar dat de horeca voorgoed heeft veranderd en dat zien we duidelijk terug in de veranderingen binnen de horecazaken. Digitalisering is omarmd en dat zal alleen maar meer worden. Onesix maakte op basis van 10.000+ transacties een analyse van de kansen.
In maart 2020 veranderde de horecawereld. Het coronavirus verspreidde zich in razend tempo door ons land en zorgde ervoor dat de meeste horecazaken direct hun deuren moesten sluiten in opvolging van de maatregelen. Voor de meeste sectoren hadden de maatregelen directe gevolgen, met in het bijzonder de horecabranche. Het KHN schat dat er ongeveer 700 miljoen per maand wordt misgelopen door de maatregelen.
Voornamelijk kleinere horeca ondernemingen moesten gaan nadenken over het gebruik van digitalisering om hun gasten alsnog te kunnen bedienen. Vrijwel iedere onderneming maakte stappen in digitalisering en de manier waarop bestellingen moesten worden bezorgd of opgehaald. Één van de weinig overgebleven kansen om nog omzet te genereren.
Voor de corona crisis lag er niet genoeg focus op de digitalisering van bestellingen en de verwerking hiervan. Alles verliep nog relatief ouderwets: een medewerker vroeg om de bestelling van de klant, de bestelling werd geleverd, en er werd na afloop betaald. Dit kon veel tijd kosten voor zowel u als horecaondernemer, als de klant zelf. Dit resulteert o.a. in lange wachtrijen, welke tot wel 45% extra personeelskosten veroorzaken. Aldus Stijn Welsing, Mede-eigenaar van Pieperz.
Deze corona crisis heeft blootgelegd dat er enorm veel kansen liggen voor ondernemers die kijken naar digitale kansen in hun horeca, fastfood of retailzaak. Voornamelijk kleine ondernemingen opererend in de fast-food en quick service markt zijn blootgesteld aan digitalisering kansen in hun onderneming. Mooie voorbeelden hiervan zijn (online) bestelsystemen, online kassasystemen en digitale menukaarten d.m.v. QR-codes.
Door digitalisering zoals QR codes en bestelzuilen, is het daarnaast ook mogelijk om inzicht te krijgen in de data van alle bestellingen. Hierin kun je bijvoorbeeld zien wat de hardlopers van het assortiment zijn, maar ook welke producten uit je assortiment beter uitgelicht moeten worden om meer omzet te genereren. Dit kan bekeken worden door de hoeveelheid verkochte producten, of wat het omzetaandeel van een product is.
Het inzicht in bestellingen kan ook totaal andere data weergeven: gemiddeld bonbedrag, welke tijdstip de hoogste orderwaarde heeft, gemiddelde orderwaarde relatief aan de kassa, welke productcombinaties het beste werken, etc. etc.
Zonder automatisch bestelsysteem kon deze data ook al verkregen worden, alleen kan dit veel tijd kosten. Deze tijd wil je als horecaondernemer natuurlijk liever ergens anders aan spenderen. Door gebruik te maken van deze data kun je de concurrentie een stap voor zijn!
Door middel van het bestelsysteem van Onesix kunt u met een paar klikken aan alle mogelijke besteldata komen. Één dashboard waar alle data is terug te vinden. Onesix wilt horeca ondernemers helpen om het maximale uit het menu te halen. Klanten van ons merken dat klanten wel €1,50 meer per bestelling uitgeven door de Onesix Kiosk, vergeleken met de normale kassa. Bereken dit over het potentieel aantal transacties dat via een bestelzuil gedaan kan worden en reken je rijk!
Om een voorbeeld te geven welke datapunten ondernemers helpen, hebben we een gratis analyse gemaakt met 10 aanbevelingen in je menu, gebaseerd op 10000+ transacties. De gratis analyse kan aangevraagd worden